Instellingen

Onthutsende nederlaag Lycurgus in play-offs

VEENENDAAL - De volleyballers van Abiant/Lycurgus hebben zaterdagavond in de kwartfinale van de play-offs een onthutsende 3-1 nederlaag geleden tegen Prins VCV. Hierdoor is het 1-1 geworden en moet zondag een beslissende derde wedstrijd gespeeld worden.

Lycurgus won de eerste set nog wel met 25-20, maar daarna ging het helemaal mis voor de ploeg van coach Ronald Zoodsma. Via de setstanden 25-16, 25-23 en 25-23 was de nederlaag een feit. Een bittere teleurstelling voor Lycurgus, dat vorige week de eerste ontmoeting eenvoudig wist te winnen.

Zoodsma probeerde met het inbrengen van Fabian Dossett voor Joe Klein in de tweede set een verbetering aan te brengen. In een latere fase werden spelverdeler Frank Lubberts en Mart van Werkhoven ook nog vervangen om het tij te doen keren, maar een nederlaag bleek onvermijdelijk.

Volgens coach Zoodsma heeft zijn ploeg een mentaal probleem en ontbrak de wil om in Veenendaal te willen winnen. Lycurgus moet zondag in eigen hal de beslissende wedstrijd winnen om zich te plaatsen voor de halve finale van de play-offs om de landstitel, anders is het seizoen voorbij.