Instellingen

Nic. geeft voorsprong uit handen

KOOG AAN DE ZAAN - De korfballers van Nic./Alfa-college uit Groningen hebben zaterdagavond de uitwedstrijd bij KZ/Hiltex met 25-24 verloren.

De ruststand was 13-12 in het voordeel van Nic. en ook in het tweede bedrijf stonden de gasten lange tijd aan de goede kant van de score. Halverwege de tweede helft was het verschil drie treffers in het voordeel van Nic.; 20-17, maar deze marge werd uit handen gegeven.

De nummer twee van de Korfbal League kwam met nog tien minuten te gaan langszij en drukte door naar 24-21. De formatie van de broers Kees en Mike Vlietstra kwam nog terug tot 25-24 en had de laatste vijftien seconden balbezit, maar een laatste poging van Ricky Wu trof geen doel.

De Taiwanees, die fit genoeg was om te spelen, had bij de actie een strafworp kunnen krijgen, maar de scheidsrechters zagen het anders. Coach Kees Vlietstra was na afloop teleurgesteld, maar wel tevreden: "Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen. Je speelt tegen zes internationals en daar zaten we qua niveau dichtbij."

Ricky Wu was topscorer met 7 treffers. Friso Boode tekende voor 6 doelpunten en Rianne Echten was goed voor 5 treffers. Nic. blijft met nog twee wedstrijden te gaan zevende in de Korfbal League met 12 punten uit 16 wedstrijden.