Nipte zege Flames in Leeuwarden

© Gerrie van der Boom
LEEUWARDEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Lasaulec Aris met 72-69 gewonnen. Door de zege blijft Flames koploper in de Dutch Basketball League.
Het begin was voor de thuisploeg, maar na een 11-0 achterstand kwam Flames sterk terug en stond na de eerste tien minuten met 17-15 voor. Avis Wyatt was in die fase met twaalf punten de grote man. Het beeld van de wedstrijd was dat Flames veel balverlies leed, maar verdedigend de zaken redelijk op orde had in een duel waarin de voorsprong nooit groter werd dan zes punten.
Na een 36-35 achterstand bij rust ging in de loop van de tweede helft de foutenlast een rol spelen. Zo moest Sergio de Randamie aan het begin van het laatste kwart met vijf fouten naar de kant. In de slotseconden bracht een vrije worp van David Bell de stand op 72-69 in het voordeel van de ploeg van Hakim Salem.
Vervolgens was een blok van Wyatt op een driepuntspoging van Brandon Rozzell goud waard. Hierdoor scoorde Aris niet meer en was de zege voor Flames een feit. Avis Wyatt was topscorer met 17 punten. Flames blijft koploper met 40 punten uit 25 wedstrijden.