Nieuw bestuur Flames nog ver weg

GRONINGEN - Berend Hoekstra is pessimistisch over het op korte termijn aanstellen van een nieuw bestuur voor basketbalclub GasTerra Flames. Hoekstra, voorzitter van de commissie van wijzen, overweegt zelfs om de opdracht terug te geven aan het demissionair bestuur.
"De chemie ontbreekt voorlopig tussen de de commissieleden en de kandidaat bestuursleden. Ik kan het amper begrijpen, want ik had er een heel goed gevoel over. Ik had gehoopt er zondagmiddag een klap op te geven. Dat goede gevoel is verdwenen, dit is een behoorlijke deceptie."
De commissie komt uiterlijk woensdag weer bijeen om de stand van zaken te bespreken. "We gaan het slagveld overzien, maar het worden spannende dagen."
Één van de mogelijke scenario's is het teruggeven van de opdracht aan het demissionair bestuur. "Dat heeft zich vanmiddag nadrukkelijk aangediend", aldus Hoekstra.
Vorige week had Hoekstra nog aangegeven tijdelijk de functie van voorzitter wel te willen vervullen tot aan in ieder geval het begin van de nieuwe competitie, maar ook dat is nu hoogst onzeker. Het goede gevoel dat hij had om voorzitter te worden zit nu op een dieptepunt. "Ja, dat kun je wel stellen. Ik had gehoopt een stap te kunnen maken, maar dat is niet gelukt."