Nijland wil mening minister over vervoersregeling

GRONINGEN - FC Groningen-directeur Hans Nijland wil de mening van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie over de verplichte vervoersregeling bij de wedstrijd tegen Excelsior, aanstaande vrijdag.
Nijland betrekt Opstelten in de discussie, omdat burgemeester Aboutaleb van Rotterdam niets van zich zou laten horen. Aboutaleb heeft, samen met justitie en de politie besloten dat FC-supporters niet op eigen gelegenheid naar Rotterdam mogen komen. Vorig seizoen werd namelijk door een kleine groep Groningse supporters vuurwerk afgestoken in Rotterdam.
De FC-fans zijn het niet eens met de vervoersregeling en boycotten het duel tegen Excelsior. De directie van FC Groningen ondersteunt de boycot door bij wijze van protest met de verplichte busreis naar Rotterdam te gaan en in het uitvak plaats te nemen.
Nijland schrijft aan Opstelten dat Aboutaleb met klem is gevraagd om 'tot een normaal overleg' te komen. Na het uitblijven van een reactie besloot Nijland dinsdag 'ten einde raad' de minister te schrijven.
Volgens de woordvoerder van Aboutaleb is er wel degelijk contact geweest met FC Groningen. 'Wellicht dat er behoefte is aan meer uitleg over de besluitvorming, maar dat verandert de beslissing niet', aldus de woordvoerder.