Wouter Haan wint wederom de Ronde van Ten Boer

Wouter Haan won net als vorig jaar in Ten Boer
Wouter Haan won net als vorig jaar in Ten Boer
TEN BOER - Wielrenner Wouter Haan uit Bedum heeft donderdagavond, net als vorig jaar, de Ronde van Ten Boer op zijn naam geschreven. Haan was de snelste van een vier man sterke kopgroep.
De kopgroep ontstond halverwege de, wegens de duisternis ingekorte, wedstrijd over ruim zeventig kilometer. Haan reed weg samen met Bram Verweij namens Bike4Air/NWVG uit Haren, Andries Weening uit Harkema en Berden de Vries uit Gieterveen. De vier namen een maximale voorsprong van ruim dertig seconden.
In de slotfase probeerden Rick Ottema uit Muntendam en Jan Bos uit Nieuwehorne de vier nog te achterhalen, maar slaagden daar net niet in. De 20-jarige Haan kwam als eerste uit de laatste bocht en gaf de winnende positie niet meer af. De Vries werd tweede en Weening pakte de derde plaats. Verweij, moest mede door een kapot achterwiel, genoegen nemen met de vierde plaats.
Het was voor Haan de eerste zege van het seizoen en hij was zelf enigszins verrast: "Ik had vanochtend toen ik wakker werd niet zo iets van dat ga ik wel even doen vanavond. Ik heb rustig aan gedaan in de kopgroep, want als ik me kapot rij ben ik slechter in de sprint."
Ottema werd op een paar seconden van de winnaar vijfde voor Bos. De NWVG-ers Jochem Hoekstra uit Haren en de Duitser Christoph Haxsen werden respectievelijk zevende en tiende. De Ronde van Ten Boer was het eerste criterium van het seizoen in Noord-Nederland.