Oranje Nassau verliest van Staphorst

GRONINGEN - In de hoofdklasse C van het amateurvoetbal heeft Oranje Nassau zaterdagmiddag met 4-1 verloren van Staphorst.
De Stadjers begonnen slecht aan de wedstrijd en keken na twintig minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aan door twee doelpunten van Martijn Brakke.
Staphorst speelde beter in de eerste helft en creëerde ook de meeste kansen. Pas tien minuten voor rust zette de thuisploeg aan en werd het sterker. Vlak voor de pauze maakte Oranje Nassau-aanvoerder Jeffrey Wu de aansluitingstreffer uit een strafschop (1-2).
Na rust bleef Staphorst de bovenliggende partij. De thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk. De wedstrijd werd in de 73ste minuut beslist door Lars Röben (1-3). Hij profiteerde van een fout van ON-verdediger Stevan de Geijter. Martijn Brakke bepaalde met zijn derde doelpunt van de middag de eindstand op 1-4.
Oranje Nassau blijft voorlopig dertiende en voorlaatste met 20 punten uit 20 wedstrijden. Het verschil met de ploegen die net als de Groningers strijden tegen degradatie is klein. Flevo Boys en VVOG hebben met nog zes wedstrijden te spelen maar twee punten meer.