SC Veendam geeft zege weg in blessuretijd

VEENDAM - Sportclub Veendam heeft de derby tegen SC Cambuur met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg stond lange tijd met 1-0 voor. In blessuretijd viel de gelijkmaker van de Friezen.
Veendam kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Opoku kopte een voorzet van Romann binnen. Hij profiteerde van een inschattingsfout van Cambuur-keeper Bizot. Cambuur nam daarna het heft in handen, maar kreeg amper kansen. Alleen na een inzet van Shepers moest Veendam-doelman Nienhuis in actie komen. De thuisploeg beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en probeerde af en toe de helft van de Friezen op te zoeken.
In de tweede helft drong Cambuur wel aan, maar de verdediging van Veendam bleef zonder veel moeite overeind. Aan de andere kant waren Hoxhaj en Lambooij gevaarlijk met afstandschoten. Keeper Nienhuis raakte halverwege de tweede helft geblesseerd. Hij werd vervangen door Ben Meedendorp. Hij hoefde geen enkele keer in te grijpen omdat Cambuur niet bij machte was kansen te creeëren. Veendam dacht al aan de overwinning, maar in de extra tijd scoorde De Leeuw na treuzelen van Lambooij in het strafschopgebied.
Veendam blijft zestiende in de Jupiler League met 20 punten uit 30 wedstrijden.