Punt maximale voor SC Veendam

VEENDAM - Sportclub Veendam heeft aan de Langeleegte met 1-1 gelijkgespeeld tegen Telstar. Het punt was het maximaal haalbare. De ploeg speelde te matig om aanspraak te maken op een overwinning.
De verdediging van Veendam speelde in de beginfase zwak. Na vier minuten lag de bal al achter keeper Nienhuis. Plat kon in twee instanties de score openen. De spits kreeg na zijn treffer nog twee goede kansen, maar was onzorgvuldig. Veendam bleef daardoor in de wedstrijd. Veel kansen waren er niet. Opoku was na ruim een half uur dichtbij de gelijkmaker. Zijn kopbal werd gekeerd door keeper Varkevisser.
Trainer Gert Heerkes wisselde in de rust twee keer. Kluin en Coppoolse kwamen binnen de lijnen. Het sorteerde effect want de thuisploeg ging vanaf het begin van de tweede helft beter voetballen. Met name Coppoolse manifesteerde zich door de bal twee keer goed klaar te leggen voor een medespeler. De afronding bij Lambooij en Romann liet te wensen over. Daarna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. De gelijkmaker kwam dan ook uit de lucht vallen. Vijf minuten voor tijd leverde invaller Cruz Vicente een afgemeten voorzet af op Menting. De middenvelder kopte hard binnen.
Veendam blijft op de zestiende plaats staan in de Jupiler League met 21 punten uit 32 wedstrijden.