Leekster Eagles heeft directe handhaving niet meer in eigen hand

LEEK - De zaalvoetballers van Leekster Eagles hebben vrijdagavond in eigen hal met 5-2 verloren van FC Marlène uit Heerugowaard. Hierdoor hebben de Leeksters directe handhaving in de Topdivisie niet meer in eigen hand.
Concurrent TZR Fermonia Boys uit Roermond passeerde de ploeg van coach Symen Abe Hoekstra op de ranglijst. Leekster Eagles staat nu elfde met nog één wedstrijd te gaan. Fermonia Boys heeft nu 13 punten en de Eagles hebben één punt minder. Daardoor is Leekster Eagles afhankelijk geworden van de Limburgers, daar waar het directe handhaving betreft.
Tegen Marlène begon de thuisploeg prima. Yoshua St. Juste opende in de tweede minuut de score al. De gasten kwamen weer langszij, maar het goede spel van de Leekster Eagles werd beloond. Een eigen doelpunt zorgde ervoor dat het halverwege 2-1 voor de Eagles was.
Kort na de rust viel de gelijkmaker door de ongelukkige St. Juste. Acht minuten voor tijd kreeg Leekster Eagles binnen twee minuten, door eigen fouten, twee treffers tegen. In de slotfase lukte het, ondanks het inbrengen van een extra veldspeler, niet om dichterbij te komen. Middels een snelle uitval werd de eindstand in de slotfase op 2-5 bepaald.
Leekster Eagles speelt volgende week de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in Stiens tegen het al gedegradeerde Avanti. Aanvoerder Bas Lulofs zal er niet bij zijn. Hij is geschorst en speelde mogelijk vrijdag zijn laatste wedstrijd.