Amerikaan Chauner wint bij debuut voor NWVG

© Archief
KALKEN (BEL) - De Amerikaanse wielrenner Michael Chauner heeft zaterdag bij zijn debuut voor Bike4Air/NWVG uit Groningen direct gewonnen. In het Belgische Kalken was Chauner de snelste uit een kopgroep van drie. Ploeggenoot Marco Hoekstra uit Haren werd derde.
Chauner maakte in de koers over 120 kilometer al deel uit van een vroege ontsnapping met vier renners. Halverwege sloten diverse renners aan en kwamen zestien coureurs van voren. In de slotfase opende Marco Hoekstra de finale, waarna Chauner en de Belg Olivier Naesen wisten aan te sluiten.
In de eindsprint dacht Naesen dat hij de buit binnen had, maar beging de klassieke fout door te vroeg te juichen. Daardoor kon Chauner nog onderdoor komen en als eerste zijn wiel over de streep drukken. Hoekstra werd derde en Cor van Leeuwen werd namens de NWVG vijfde.
De 25-jarige Chauner kwam pas woensdag aan in Nederland en blijft in principe tot na Olympia's Tour bij de NWVG om daarna weer in de Verenigde Staten te gaan koersen. Het was voor Chauner zijn derde zege van het seizoen. De eerste twee zeges boekte hij in zijn thuisland.