Eerste nederlaag Flames in play-offs

WIJCHEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond de eerste nederlaag geleden in de play-offs. In Wijchen was Magixx met 86-77 te sterk. Dinsdag maken Flames en Zwolle in een onderling duel in Groningen uit wie poulewinnaar wordt.
Eerste helft

Flames plaatste zich al voor de halve finale en voor Magixx stond er niets meer op het spel, maar de gastheer wou nog een keer goed voor de dag komen voor het thuispubliek. Dit lukte want met een aantal driepunters trok Magixx het duel langzaam naar zich toe. Aan het einde van het eerste kwart leidde de ploeg uit Wijchen met 27-20.
In het begin van het tweede kwart bleef de voorsprong voor de thuisploeg schommelen rond de zeven punten. Flames moest in de achtervolging, maar wist het gaatje niet in te lopen. De Groningers waren niet scherp genoeg en stonden daarom bij rust terecht met 45-37 achter.

Tweede helft

Flames slaagde er maar niet in genoeg gedrevenheid in het spel te leggen om echt terug te komen. Omdat Magixx frank en vrij kon spelen haalden ze een heel behoorlijk niveau. Halverwege het derde kwart sprak coach Salem zijn spelers stevig toe en werd het verschil even kleiner, toch hield Magixx het initiatief.
Aan het begin van het laatste kwart keek Flames tegen een achterstand van twaalf punten aan: 66-54. De Groningers probeerden terug te komen in de wedstrijd, maar slaagden er niet in opeenvolgende scores te realiseren. Wel werd er plotseling scherper gespeeld door Flames, dit kwam echter te laat.
Topscorers aan de kant van Flames werden Avis Wyatt en Jason Dourisseau met allebei zestien punten. David Bell maakte vijftien punten.