Leekster Eagles behouden voor Topdivisie

STIENS - Leekster Eagles speelt ook volgend seizoen in de Topdivisie. Op de laatste speeldag werd Avanti met 8-1 verslagen. Dit was genoeg voor handhaving omdat concurrent Fermonia Boys dik onderuit ging.
De Leeksters hadden het in Stiens in de eerste helft nog moeilijk en stonden bij rust met 1-0 voor door een treffer van Rafael Bianco. Na de pauze verdubbelde opnieuw Bianco de score, maar kwamen de al gedegradeerde Friezen nog terug tot 2-1.
Daarna kwamen de Eagles echt los en liepen eenvoudig uit naar een grote zege. De overige treffers kwamen op naam van Handrit Hoxhaj (2x), Stefan Brouwer, Yoshua St. Juste (2x) en voor de derde keer Bianco. Doordat concurrent Fermonia Boys met 14-1 verloor van AORC was lijfsbehoud voor de Eagles een feit.
Onder leiding van coach Symen Abe Hoekstra, die het stokje in februari overnam van interim-trainer Erik de Jonge, wist de ploeg de weg omhoog weer te vinden en net genoeg punten te verzamelen. Leekster Eagles eindigt de competitie op de tiende plaats met 15 punten uit 22 wedstrijden. Hoekstra wordt volgend seizoen op de bank geassisteerd door Bas Lulofs.