Flames uitgeschakeld door Den Bosch

GRONINGEN - GasTerra Flames heeft zich zondagmiddag niet weten te plaatsen voor de finale van de play-offs om de landstitel. In Martiniplaza werd met 74-73 verloren van EiffelTowers Den Bosch in de beslissende wedstrijd van de best-of-five-serie.
Eerste helft

Flames ging voortvarend van start en nam door een run van twaalf punten op rij een 22-11 voorsprong na het eerste kwart. De ruime voorsprong van Flames werd halverwege het tweede kwart tenietgedaan door de bezoekers. Den Bosch kwam door een run van vijftien punten op rij op voorsprong: 22-23. Daarna hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar ging Den Bosch met één punt verschil de rust in (31-32).

Tweede helft

In de eerste vijf minuten na rust liep Den Bosch verder uit naar een verschil van negen punten (37-46). Daarna knokte Flames zich terug en door onder meer drie rake driepunters van Jason Dourisseau was het gat nog maar één punt in het voordeel van de Brabanders (50-51). Alex Wesby zorgde voor de 52-52 in de slotseconden van het derde kwart.
Het vierde kwart begon goed voor Flames met een driepunter van Wesby (55-52). Daarna nam Den Bosch weer een voorsprong, door onder andere twee driepunters en twee benutte vrije worpen van oud-Flames-speler Rogier Jansen (57-64). De wedstrijd werd steeds spannender en Flames slaagde er opnieuw in om langszij te komen.
In de laatste minuten ging het nog altijd gelijk op. Stefan Wessels bezorgde Den Bosch uiteindelijk een finaleplek, zeven seconden voor tijd zette hij de eindstand op het scorebord: 73-74. Topscorer bij Flames werd Dourisseau met 26 punten, gevolgd door Wesby en Avis Wyatt met twaalf punten.
Den Bosch neemt het in de finale op tegen regerend landskampioen ZZ Leiden.