FC Groningen verslaat regioteam Kozakken Boys

© Maurice Hamming
WERKENDAM - FC Groningen heeft op Hemelvaartsdag het oefenduel tegen een regioteam van Kozakken Boys met 5-0 gewonnen. De FC trad aan met een veredeld beloftenelftal en stond bij rust met 1-0 voor.
In de eerste helft kwamen alleen vaste waarden als Johan Kappelhof en David Texeira in actie. Omdat hoofdklasser Kozakken Boys nog meedoet in de nacompetitie kwamen ook zij zeker niet met hun sterkste formatie op het veld. De publieke belangstelling, met ongeveer 400 toeschouwers, was dan ook matig te noemen. Groningen domineerde en kwam vijf minuten voor rust op voorsprong door een goal van Atilay Batbay.
Na de onderbreking kwamen onder andere Hyun-Jun Suk en Thomas Enevoldsden in het veld. Deze twee spelers waren beslissend bij de 2-0 in de 66e minuut. Een voorzet van Suk werd afgewerkt door Enevoldsden. Nick Bakker, Suk en Matías Jones voerden de score in de slotfase op tot 5-0. Vrijdag speelt FC Groningen de laatste wedstrijd van het seizoen. In Rotterdam neemt de ploeg het dan op tegen de Suriprofs.