Lois Abbingh plaatst zich met handbaldames voor EK

Lois Abbingh in actie
Lois Abbingh in actie © OrangePictures
De Nederlandse handbaldames hebben zich geplaatst voor het EK. Het team won de thuiswedstrijd tegen Tsjechië overtuigend met 42-25. Een gelijkspel was al genoeg voor een EK-ticket.
Het eerste duel werd nipt gewonnen (29-30), doordat de Oranjedames niet scherp speelden. Deze return-wedstrijd begonnen ze wel scherp, met als gevolg dat Nederland al snel een 3-1 voorsprong pakte. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte in de Maaspoort in Den Bosch.
De Nederlandse dames, onder coach Per Johansson, wisten de voorsprong toch uit te bouwen tot een ruststand van 24-11.
In de tweede helft bleef het tempo hoog en zag het publiek de ene na de andere score. De wedstrijd eindigde in 42-25. De Groningse Abbingh was verantwoordelijk voor vijf doelpunten. 'Ik ben vooral blij met de manier waarop we hebben gespeeld', reageert Abbingh bij Ziggo Sport. 'Woensdag speelden we niet goed tegen Tsjechië, vandaag hebben we laten zien wat we in huis hebben.'

Vierde EK

Het is de vierde keer dat de Oranjedames een EK-ticket bemachtigen. Het EK wordt gehouden van 28 november tot en met 15 december, in Oostenrijk (Innsbruck en Wenen), Hongarije (Debrecen) en Zwitserland (Basel).
Nu gaat het vizier eerst naar het olympisch kwalificatietoernooi in Spanje. Nederland strijdt van 11 tot en met 14 april tegen Spanje, Argentinië en Tsjechië. Er zijn twee tickets voor Parijs te vergeven.