Gaat Kim Polling als Italiaanse toch naar de Spelen?

Kim Polling met haar dochtertje Aurora op de mat in Turijn
Kim Polling met haar dochtertje Aurora op de mat in Turijn © Eigen foto
Kim Polling kan komende zomer wellicht toch naar de Olympische Spelen van Parijs. De 33-jarige judoka uit Zevenhuizen heeft het verzoek gedaan voor een versnelde nationaliteitswijziging bij de Judo Bond Nederland (JBN).
Kim Polling woont en traint sinds 2016 in Italië. Verder heeft ze een Italiaanse man en haar dochter is in Italië geboren. Recent kon ze worden opgenomen in de topsportselectie van de Italiaanse politie en defensie. Met deze selectie zou zij deel kunnen uitmaken van het Italiaanse judoteam, dat vermoedelijk mee gaat doen aan de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. Daarmee is ook de financiële toekomst van haar gezin verzekerd na haar actieve topsportcarrière.

Kans op Spelen via Nederland nihil

Polling had in haar gewichtsklasse een zeer kleine kans om mee te doen aan de Spelen, aangezien landgenote Sanne van Dijke duidelijk de sterkste Nederlandse judoka is in de klasse tot zeventig kilogram.

Het is onomkeerbaar

Het besluit houdt tevens in dat Polling per direct het nationale programma van de JBN verlaat en dat zij niet meer namens Nederland geselecteerd en/of uitgezonden wordt naar internationale toernooien. Ze kan ook geen aanspraak meer maken op ondersteuning van de JBN en haar A-status vervalt. Deze beslissing is onomkeerbaar.