Lycurgus slaat eerste slag in kwartfinale tegen SSS

Cole Gillis slaat een bal
Cole Gillis slaat een bal © JK Beeld
Nova Tech Lycurgus is één zege verwijderd van een plek in de halve finale van de play-offs. Het eerste duel van de best-of-three-serie werd met met 3-1 gewonnen van Simplex SSS uit Barneveld.
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon met Cole Bogner, Kay van Dijk, Kyle McCauley, Cole Gillis, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt en Jeffrey Klok aan de wedstrijd. Middenman Niels de Vries was na bijna drie maanden blessureleed ook weer inzetbaar.

Spannende strijd

Lycurgus, dat als derde was geëindigd in de kampioenspoule, had aanvankelijk moeite met de nummer zes van de competitie. De eerste set bleef tot het einde spannend en McCauley verzilverde het tweede setpoint: 26-24.
In de tweede set kwamen de bezoekers, met oud-Lycurgianen Tieme de Jong en Ferdy van Dijk in de gelederen, al snel op een aardige voorsprong (5-9). Lycurgus kwam nog wel terug, maar kon niet voorkomen dat het tweede bedrijf voor SSS was: 20-25.

Gillis maakt het af in stijl

De derde set ging weer gelijk op tot het einde. Het was Kay van Dijk die het tweede setpoint binnen sloeg: 25-23. In de laatste set waren een paar zeer spectaculaire rally’s en Lycurgus liet bij vlagen sterk spel zien. Dat vertaalde zich in een 25-20 setstand. Topscorer Cole Gillis (negentien punten) maakte het matchpoint. McCauley was goed voor zeventien punten.

Komend weekend valt de beslissing

Zaterdagavond is het tweede duel in Barneveld. Bij winst is Lycurgus door naar de halve finale (best-of-five) tegen de nummer twee van de kampioenspoule, Draisma Dynamo uit Apeldoorn.
Bij verlies wordt zondagmiddag vanaf 15.00 uur in Martiniplaza de derde en beslissende wedstrijd gespeeld.