Flames geeft grote voorsprong bijna uit handen

De basketballers van GasTerra Flames hebben zondagmiddag in Martiniplaza met 91-87 gewonnen van Matrixx Magixx uit Wychen.
Flames speelde lange tijd een gemakkelijke wedstrijd. Mede door acht van de veertien driepuntspogingen raak te schieten stond de ploeg van coach Hakim Salem halverwege met 44-32 voor.
De marge werd verder vergroot naar een maximale voorsprong van twintig punten aan tegen het einde van het derde kwart; 74-54. Het schot van afstand bleef ook in die fase goed vallen. Jessey Voorn en Rogier Jansen waren in totaal beiden goed voor vier driepunters.
In het laatste kwart bleek dat de spelers van Flames nog labiel zijn. Via een 11-0 run kwamen de gasten terug in de wedstrijd tot een achterstand van zeven punten. Negentien seconden voor tijd was het verschil nog maar één punt; 87-86. Benutte vrije worpen van Rogier Jansen en Jamal Boykin in de slotfase zorgden voor de toch nog benauwde zege.
Jamal Boykin en Jason Dourisseau waren topscorer met zeventien punten. Flames is gestegen naar de derde plaats in de Dutch Basketball League met 22 punten uit 16 wedstrijden.