Voetbal haast onmogelijk aan Langeleegte

De winterstop had voor Sportclub Veendam best met een week vervroegd mogen worden. Door een nauwelijks bespeelbaar veld was er van voetbal amper sprake. De 2-1 overwinning op titelkandidaat Sparta vergoedde veel.
Scheidsrechter Ed Janssen had om drie uur 's middags het veld aan de Langeleegte goedgekeurd. Er lag een sneeuwlaag van op van 3-4 centimeter. Het veld was volgens de arbiter bespeelbaar en leverde geen gevaar op voor de spelers.
Dat was ook zo, maar omdat beide ploegen bij tijd en wijle amper op de been konden blijven had de wedstrijd afgelast moeten worden. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden werd het voor zover mogelijk nog wel een aardige wedstrijd.
Veendam opende na ruim een kwartier de score. Lars Hutten won na een vrije trap van Tom Overtoom een luchtduel van de aarzelende Sparta-keeper Pellatz. De bal ging met een boog in het doel. De Rotterdammer kwamen tien minuten voor rust op gelijke hoogte door eenn benutte penalty van Calabro. Angelo Cijntje veroorzaakte de strafschop want hij berooerde in het strafschopgebied de bal met de arm.
In de slotfase scoorde invaller Robby Holder de winnende treffer. Uit een haast onmogelijke positie schoot hij op doel en had geluk dat keeper Pellatz de bal door de handen lliet glippen. Op basis van de tweede helft was de overwinning voor Veendam verdiend. De ploeg gaat de winterstop in met 26 punten uit 17 wedstrijden en bezet de tiende plaats in de Jupiler League.