'FC Groningen treft geen blaam in zaak Kostic'

FC Groningen directeur Hans Nijland is onaangenaam verrast over de frauduleuze praktijken rond de transfer van Filip Kostic naar FC Groningen in april dit jaar.
De vice-voorzitter en de secretaris van Radnicki, de voormalige club van Kostic, zijn inmiddels gearresteerd. Ook Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Kostic, is aangehouden. Het drietal zou van de 1,25 miljoen euro transfergeld die FC Groningen voor Kostic heeft betaald, meer dan de helft achterover hebben gedrukt.
Directeur Hans Nijland zegt verrast te zijn: "Wij doen wel vaker zaken met Pavlovic. Hij heeft eerder ook bemiddeld bij de transfer van Dusan Tadic. Hij is dé voetbalmakelaar in Servië. Een heel aardige, flamboyante kerel."
Nijland had tijdens de onderhandelingen geen enkele reden om te denken aan fraude: "Zaken doen met landen als Servië gaat altijd wat anders, dus wij doen dat altijd zo zorgvuldig mogelijk. We checken alles bij de Belastingdienst, want je wilt je vingers niet branden. De transfer is door ons keurig afgehandeld met alle benodigde facturen."
Nijland verwacht dat de fraude geen nadelige gevolgen heeft voor FC Groningen. Ook maakt Nijland zich geen zorgen dat de club nog nabetalingen moet doen vanwege de affaire.