Dames Lycurgus behalen eerste punt

© Niiwino Geertsema
De volleybalsters van Energy Volley/Lycurgus hebben zaterdagavond het eerste punt van de competitie gepakt. De thuiswedstrijd tegen Alterno uit Apeldoorn werd desondanks met 3-2 verloren.
Hoofdcoach Erik Drenth ontbrak vanwege verplichtingen bij een internationaal footvolleytoernooi en daardoor stond Jurjen Veerman alleen voor de groep. Lycurgus begon uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste set stonden de dames vrijwel de gehele set aan de goede kant van de score. Toch werd het setpoint pas benut bij een 34-33 voorsprong.
In de tweede set konden de Groningers ook goed meekomen, maar uiteindelijk kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na een 25-21 setwinst. De derde set werd vervolgens een hoogtepunt voor de Groningers, want door de 25-20 setwinst werd het eerste punt van de competitie behaald.
Alterno wist de volgende set met 25-14 eenvoudig naar zich toe te trekken, waardoor er een beslissende vijf set noodzakelijk was. In die beslissende set kwam Lycurgus vervolgens te kort, want met 15-9 ging de zege uiteindelijk naar de Apeldoorners. Lycurgus heeft nu één punt uit veertien wedstrijden en blijft daarmee laatste in de eredivisie.