Ivica Skelin nog altijd ongeslagen met Flames

De basketballers van GasTerra Flames hebben voor de vierde keer op rij gewonnen. In Martiniplaza was Flames zondagmiddag met 88-67 te sterk voor Stepco BS Weert.
Het duel begon ruim 25 minuten later, omdat de schotklok het niet deed. In de beginfase nam Weert nog wel een voorsprong (5-6), maar dankzij onder meer vijf driepunters sloot Flames het eerste kwart af met een ruime voorsprong (28-18). In het tweede kwart kwamen de Limburgers snel terug onder leiding van de sterk spelende Bryquis Perine (38-36). Onder aanvoering van Jason Dourisseau en Jessey Voorn werd het verschil weer groter en bij rust stond het 53-44.
Na rust behield Flames lange tijd een ruime voorsprong, maar bij het ingaan van het vierde kwart was het verschil nog maar vier punten (64-60). In het slot van de wedstrijd gaven de Groningers weer gas en lieten ze de bezoekers vervolgens kansloos: 88-67.
Topscorer bij Flames was Dourisseau met vijftien punten, gevolgd door Jamal Boykin en Voorn met beide veertien. De ploeg van coach Ivica Skelin blijft derde in de Dutch Basketbal League met 32 punten uit 23 duels. De Kroaat is nog altijd ongeslagen met zijn ploeg.