Van Calker: 'te ver weg van de top' na eerste WK-dag

© Bobteam van Calker
Bobteam Van Calker staat halverwege het Wereldkampioenschap in Sankt Moritz zestiende in de viermansbob. Piloot Edwin van Calker werd samen met Yannick Greiner, Sybren Jansma en Jeroen Piek zaterdag in de eerste run teleurstellend twintigste.
Van Calker heeft na twee van de vier runs 1,1 seconde achterstand op de Rus Aleksander Zoebkov, die de leiding overnam van Maximilian Arndt uit Duitsland. De Amerikaanse titelverdediger Steven Holcomb staat momenteel derde.
Zondag zijn de derde en vierde run. Van Calker, die vorig jaar nog vierde werd bij het WK, had dit seizoen lange tijd last van een hamstringblessure en was verre van tevreden. "We willen richting de top 10. Daar zijn we echter nog ver van verwijderd." De eerste run, met een nadelig vroeg startnummer, was een flinke tegenvaller. In de tweede volgde licht herstel. "We pakken gelukkig nog een aantal teams, maar de teleurstelling overheerst. We zitten er bij de start niet bij en ik laat wat liggen onderweg. We zitten nu gezien onze mogelijkheden te ver weg van de top."
De start is normaal gesproken een van de sterke punten van het team Van Calker. Zaterdag noteerde het kwartet twee keer 5,11 seconden, respectievelijk de 20e en 18e starttijd. Van Calker: "Dat kan een stuk beter. Dat is de opdracht voor zondag."