Lycurgus dankzij zege in Apeldoorn definitief tweede

De volleyballers van Abiant/Lycurgus hebben zaterdagavond de tweede positie veroverd in de competitie dankzij een 3-1 uitoverwinning tegen Dynamo. Hierdoor komen de Groningers in de play-offs uit tegen Tilburg.
In een wedstrijd die niet overliep van kwaliteit won de thuisploeg de eerste set nipt met 25-23. Lycurgus herpakte zich en kon in de tweede set op de beslissende momenten wel het verschil te maken en won met dezelfde cijfers, dit keer in Gronings voordeel.
Fabian Dossett ontpopte zich in de derde set tot een belangrijke speler aan de kant van de ploeg van coach Ronald Zoodsma. Onder zijn leiding liepen de Groningers vlot uit na 19-13, lieten de thuisploeg nog wel terugkomen maar trokken toch aan het langste eind met 25-21.
In de laatste set hetzelfde patroon, maar met ditmaal Taylor Wilson als uitblinker. Hij maakte tien punten. Weer kwam Lycurgus dik voor te staan, met 19-12, maar opnieuw toonde Apeldoorn veerkracht en kwam terug. Op het beslissende moment was het Frank Lubberts die het matchpoint verzilverde: 25-21.
Lycurgus eindigt het reguliere seizoen met 41 punten uit 18 duels in de A-League en speelt over twee weken in een best-of-three tegen Tilburg STV om een plaats in de finale om het landskampioenschap. Eerst wacht volgend weekend de Final Four in het bekertoernoooi.