Ruime zege Flames tegen laagvlieger Rotterdam

GasTerra Flames heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Rotterdam simpel met 105-83 gewonnen. Bij rust stonden Groningers met 52-40 voor.
Flames stond vrijwel constant aan de goede kant van de score, maar moest toezien hoe Rotterdam tot 19-19 aan het einde van het eerste kwart bijbleef. Een run van acht onbeantwoorde punten maakte vervolgens het verschil. De aanval begon te lopen en zo hadden de Groningers bij rust de grens van vijftig punten al overschreden. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen was groot.
Aan het begin van het vierde kwart was het verschil al opgelopen tot twintig punten: 80-60. In de slotfase lukte het de ploeg van coach Skelin nog om de honderd punten barrière te slechten. Dit lukte de Groningers voor het laatst op 11 februari 2012 toen Magixx uit Wijchen in Martiniplaza met 100-84 verslagen werd.
Topscorer aan de kant van Flames was Jessy Voorn met 21 punten. Flames blijft op de derde plaats staan in de Dutch Basketball league met 34 punten uit 26 wedstrijden.