Groningen onderuit tegen Vitesse

FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Vitesse met 2-0 verloren. Twee momenten in de tweede helft werden de gasten fataal in Arnhem.
Bij rust was het 0-0. De grootste kans was tien minuten voor de pauze voor Zeefuik. Hij kwam vrij voor Velthuizen, maar de doelman stopte zijn zwakke inzet. Aan de andere kant schoot Havenaar uit kansrijke positie hoog over.
In een tijdsbestek van tien minuten glipte de wedstrijd de Groningers vervolgens uit handen. Eerst was het in de 53e minuut Havenaar die de bal net achter doelman Bizot kopte en daarna kreeg Vitesse een onterechte strafschop. Scheidsrechter Liesveld vond dat Femi een overtreding maakte op Van Ginkel, maar hier was geen sprake van. Toch ging de bal op de stip en besliste Bony het duel.
De nederlaag was over negentig minuten gezien terecht omdat FC Groningen vooral aanvallend gezien te weinig bracht. De ploeg van trainer Robert Maaskant staat op de tiende plaats in de eredivisie met 26 punten uit 23 duels.
Opstellingen
FC Groningen: Bizot; Kappelhof, Kwakman, Van Dijk, Burnet; Lindgren ('72 Kieftenbeld), Ajilore, De Leeuw ('72 Texeira); Bos ('65 Bacuna), Zeefuik en Kirm.
Vitesse: Velthuizen; Kalas, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Van Ginkel, Cziommer ('78 Van der Struik), Ibarra; Reis, Havenaar, Bony.

Statistieken

Scheidsrechter: Liesveld. Toeschouwers: 17.087. Doelpunten: '53 Havenaar 1-0, '63 Bony 2-0 (strafschop). Gele kaarten: '62 Ajilore, '76 Bacuna.