Lycurgus begint play-offs met overwinning

De volleyballers van Abiant/Lycurgus hebben zaterdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel met 3-0 gewonnen van Tilburg STV.
Coach Ronald Zoodsma begon het duel met drie andere spelers ten opzichte van het verloren bekerduel van vorige week tegen Orion (3-0). Jake Wiens, Fabian Dosset en Nick Ptaschinski stonden in de basis voor respectievelijk Taylor Wilson, Dennis Borst en Frank Lubberts. In de eerste set namen de Brabanders een kleine voorsprong, maar Lycurgus kwam langszij en met 25-20 was de eerste set voor de thuisploeg.
In de tweede set ging het lang gelijk op tussen beide teams. De Tilburgers kwamen tot 24-23, maar ook deze set werd gewonnen door de Groningers (25-23). In de derde set keek Lycurgus in de beginfase wederom tegen een kleine achterstand aan. Net als in de voorgaande sets werd ook deze achterstand omgebogen in een voorsprong en dankzij een 25-18 setwinst eindigde het duel in 3-0.
Lycurgus neemt hiermee een 1-0 voorsprong in deze best-of-three serie. Komende zaterdag is de tweede wedstrijd in Tilburg.