SC Veendam heeft geen Jack Tuijp

Sportclub Veendam heeft een les in effectiviteit gehad van FC Volendam. De ploeg van trainer Gert Heerkes verloor aan de Langeleegte met 4-0. Jack Tuijp scoorde voor rust twee keer. De wedstrijd was op dat moment in feite al gespeeld.
Het verschil kon niet duidelijker weergegeven worden. De spits was betrokken bij alle kansen en mogelijkheden van de nummer vijf van de Jupiler League. Hij bereidde na ruim een uur spelen ook de derde treffer voor. Schwiebbe kon, geholpen door de Veendam-verdediging, de bal ongehinderd binnenschieten. Een kwartier voor het einde benutte Tuijp een gemakkelijk gegeven strafschop.
SC Veendam maakte negentig minuten lang geen goede indruk. Het tempo lag veel te laag. Bovendien ontbrak het aan finesse als er wel eens enige dreiging ontstond op de helft van de tegenstander. Kansen waren er nauwelijks. In de eerste helft was Vakalopoulos dichtbij een doelpunt met een kopbal. Een afstandsschot van Lambooij werd knap gekeerd door Volendam-keeper Stevens. Na rust was Veendam niet bij machte om er nog een wedstrijd van te maken.
SC Veendam blijft op de tiende plaats staan in de Jupiler League met 29 punten uit 22 wedstrijden.