Nic. verliest voor derde keer op rij

De korfballers van Nic./Alfa-college hebben zaterdagavond de uitwedstrijd tegen DVO uit Bennekom met 26-22 verloren. Het was de derde nederlaag op rij voor de ploeg van coach Harold Jellema.
In de eerste helft ging het nog gelijk op tussen beide teams. Nic. was goed op weg om de rust in te gaan met een voorsprong, want vlak voor de pauze stond het 12-9 voor de Groningers. In de laatste vijf minuten kwam Nic. echter niet meer tot scoren, in tegenstelling tot de thuisploeg. Door vier DVO-treffers achter elkaar keken de bezoekers bij rust tegen een 13-12 achterstand aan.
Aan het begin van de tweede helft ging het weer mis bij Nic, nadat DVO zes keer op rij scoorde (19-13). De thuisploeg gaf de ruime voorsprong vervolgens niet meer uit handen. Friso Doelman maakte nog 24-21, maar daarna was het verzet definitief gebroken. Topscorer aan de kant van de Groningers was Doelman met zes treffers. Ricky Wu was vijf keer trefzeker.
Nic. heeft nog geen duel gewonnen dit jaar en blijft voorlaatste in de Korfbal League met zeven punten uit veertien wedstrijden. De achterstand op de nummer acht, LDODK uit Gorredijk, is opgelopen naar drie punten. Volgende week speelt Nic. in Friesland tegen LDODK.