Be Quick verliest koppositie na nederlaag

Be Quick 1887 uit Haren heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Longa '30 verrassend met 2-1 verloren. De Groningers kregen veel kansen, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven tegen een strijdend Longa.
De ploeg van trainer Marcel Groninger kwam in Lichtenvoorde na een dik kwartier spelen nog wel op voorsprong. Jorco van Hezel maakte een mooie dieptepass vanaf links af door naar binnen te komen en te scoren. Na een half uur was het alweer gelijk door een goal van Freek Heinsbroek. Het duel was in evenwicht; Longa leverde veel strijd en Be Quick miste via Aron Strengholt en Kevin van der Kooi, zijn lobje werd net voor de lijn weggewerkt, een aantal goede kansen.
In de tweede helft zette Tim Bader de gastheer op voorsprong. Be Quick ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en kreeg nog een aantal prima mogelijkheden die echter niet besteed waren aan spits Rob van der Leij. Doordat Rohda Raalte de topper van Juliana '31 met 1-0 won nemen zij nu de koppositie in. Be Quick staat tweede met 34 punten uit 16 duels.