'Blamerend Groningen zakt door ondergrens'

Na de 4-1 nederlaag van FC Groningen in de uitwedstrijd tegen Roda JC stuurde algemeen directeur Hans Nijland een twitter bericht met slechts één woord de wereld in: blamage.
Blamage...
— Hans Nijland (@jdnijland)
In een reactie na afloop sloot trainer Robert Maaskant van FC Groningen zich aan bij deze woorden. "Als je met 4-1 verliest kan je dat zo samenvatten," aldus de teleurgestelde oefenmeester. "Ik verlies niet graag en helemaal niet op deze manier. De doelpunten hebben we zelf weggegeven, ik vind niet dat wij van Roda hoeven te verliezen met deze cijfers. Het is onnodig dat wij vandaag punten hebben verloren en dat hebben wij aan onszelf te wijten als collectief. Ik vind dat wij daarmee door een ondergrens zijn gegaan."
"Bij alle vier de tegentreffers kun je zeggen dat wij niet scherp optreden via onze verdedigers en middenlinie. Die grijpen gewoon niet in en daarna stonden ze met één pass voor onze keeper. Het ligt echter niet alleen aan het verdedigende gedeelte, we hebben heel veel balbezit gehad. Dat zou je niet zeggen als je met 4-1 verliest, maar daar hebben we gewoon te weinig mee gedaan. Dan kun je lang en breed praten maar moet je gewoon concluderen dat het niet goed genoeg was."