Liveblog: FC Groningen - NAC Breda 1-1 (gesloten)

FC Groningen speelt vanavond in de Euroborg tegen NAC Breda. In deze blog is het verloop van de wedstrijd terug te lezen.
Tweede helft

90'+3
AFGELOPEN
De wedstrijd eindigt in 1-1. De thuisploeg wordt getrakteerd op een fluitconcert. Trainer Maaskant heeft er een cynisch applausje voor over.
90'+3 Nog een grote kans voor Lindgren. Van een meter of tien wordt zijn inzet van richting veranderd en gaat de bal naast.
90'+2 Invaller Texeira kan in het vijfmetergebied net niet bij een schot van een andere invaller Kostic
83' Een gele kaart voor Lindgren alweer zijn vijfde van het seizoen, waardoor de Zweed volgende week de thuiswedstrijd tegen FC Twente moet missen wegens een schorsing.
81' Een goeie individuele actie van Zeefuik. De spits speelt de bal goed vrij, maar treft geen doel.
79' Bacuna schiet van ruim twintig meter naast.
77' Kirm komt goed door aan de linkerkant en legt terug op de mee opgekomen Burnet, maar de inzet van de verdediger is niet hard genoeg.
72' Analist Jan Veenhof op Radio Noord: "Beide ploegen lijken moegestreden en het is tijd voor een wissel. Je hebt nu iemand nodig die de wedstrijd kan beslissen."
57' Een aardig schot van Bacuna. Hij draait vanaf rechts naar binnen en haalt uit met links. Ten Rouwelaar redt.
54' De Leeuw kan een kopbal onvoldoende richting en kracht geven na een voorzet van Magnasco.
50' DOELPUNT De gelijkmaker doordat Buijs een strafschop benut; 1-1. Burnet krijgt een gele kaart nadat hij invaller Hooi vastgehouden heeft in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Van Boekel aarzelt geen seconde.
48' DOELPUNT Kieftenbeld schiet een afgeslagen hoekschop van ruim twintig meter fraai in het dak van het doel; 1-0. De bal bleef aanvankelijk hangen doordat Zeefuik goed rommelde, waarna de bal voor de voeten van de doelpuntenmaker kwam.
46' Beide ploegen zijn begonnen aan de tweede helft. Bij NAC Breda is Hooi binnen de lijnen gekomen ten koste van Hadouir.
Eerste helft
45' Het is rust in de Euroborg. Beide ploegen gaan zonder gescoord te hebben naar de kleedkamer. FC Groningen begon onstuimig, maar gaandeweg de eerste helft komt de wedstrijd meer in evenwicht.
40' Een aanval over een aantal schijven wordt afgesloten met een schot van Lindgren, maar Ten Rouwelaar pakt de bal klemvast.
33' De Leeuw kan een afstandschot van Lindgren net niet beroeren, waardoor hij de bal niet van richting kan veranderen richting het doel. Het schot gaat nu een paar meter naast.
30' "Na een half uur spelen zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd," aldus analist Jan Veenhof op Radio Noord. Hij voegt er nog aan toe dat er te weinig met een idee gevoetbald wordt en het meer op toeval gebaseerd is.
25' De grootste kans tot nu toe komt op naam van De Leeuw. De topscorer schiet goed in na een vrije trap van Kirm, maar Ten Rouwelaar is attent.
16' Zeefuik krijgt een aardige schietkans op de rand van het strafschopgebied, na voorbereidend werk van Kirm, maar de poging gaat royaal over en naast.
9' Kirm volleert de bal van een meter of achttien op de buitenkant van de paal.
3' Eerste kans voor FC Groningen. Burnet komt goed door aan de linkerkant, maar vindt Ten Rouwelaar in de korte hoek op zijn weg. Een deel van de voorbereiding verliep via Magnasco, die voor het eerst sinds 16 september 2012 in de basis staat.
1' De wedstrijd is begonnen. Van de 24 thuisontmoetingen op het hoogste niveau won FC Groningen 12 x, 8 x werd het gelijk en 4x wonnen de gasten. Vorig seizoen werd het 1-1 door een late gelijkmaker van Dusan Tadic.
Opstellingen
FC Groningen: Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, De Leeuw, Lindgren; Bacuna, Zeefuik, Kirm
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Janse, Luijckx, Botteghin, Van der Weg; Buijs, Gilissen, Gudelj; Hadouir, Lurling, Verbeek