Be Quick verspeelt punten tegen Rigtersbleek

Be Quick 1887 uit Haren heeft zaterdagavond duur puntenverlies geleden in de strijd om de koppositie in de Hoofdklasse C. Op eigen veld werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen de nummer voorlaatst Rigtersbleek.
Be Quick kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong, nadat Erik Nederhoed prachtig raak volleerde. De Tukkers kwamen in de 40ste minuut op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Bas Postma. Rigtersbleek-verdediger Frank Valley werd twee minuten voor rust met twee keer geel van het veld gestuurd.
Met een man meer kwam Be Quick vroeg in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Jorco van Hezel schoot de bal in de 53ste minuut op aangeven van zijn broer Tiemen via de binnenkant van de paal het doel in (2-1). De thuisploeg kreeg daarna kans op kans om de wedstrijd definitief te belissen. Ferry Stollenga was nog het dichtst bij een derde treffer, maar hij schoot op de paal.
Geheel tegen de verhouding in kwamen de bezoekers twaalf minuten voor tijd via Angelo Sjardijn op gelijke hoogte (2-2). In de slotfase kreeg Jorco van Hezel nog twee goede kansen op een overwinning, maar hij faalde in de afwerking.
Be Quick stijgt door het gelijkspel wel naar de eerste plaats met 35 punten uit zeventien duels. Rohda Raalte volgt met 34 punten, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed.