SC Veendam blijft sportief op koers

Sportclub Veendam heeft aan de Langeleegte met 2-1 gewonnen van FC Oss. De zege was meer dan terecht. Veendam was de hele wedstrijd de betere ploeg. De play-offs zijn dankzij deze overwinning nog steeds in zicht.
De thuisploeg was in de eerste helft met name van afstand gevaarlijk. Een schot van Deul zeilde over de de kruising. Schmeltz schoot de bal met veel gevoel tegen de onderkant van de lat. De Brabanders kwamen uit een hoekschop op voorsprong. Teijsse kopte hard binnen. Op slag van rust maakte Veendam gelijk. Opuku scoorde met veel geluk. Hij kopte via z'n eigen lichaaam raak. De bal caramboleerde via de paal in het doel.
In de tweede helft werd Tom Overtoom matchwinner. Eerst schoot hij een vrije trap op de lat. Zijn schot uit de rebound verdween via verdediger Piqué in het doel. FC Oss verscheen daarna nog een paar keer dreigend voor het doel van Veendam, maar de overwinning kwam nooit in gevaar. Aan de andere kant profiteerde Veendam te weinig van de ruimte die Oss achterin weggaf.
In de slotfase werd Sander Rozema uit het veld gestuurd. Hij kreeg z'n tweede gele kaart omdat hij volgens de scheidsrechter te lang wachtte bij het nemen van een vrije trap.
SC Veendam blijft tiende in de Jupiler League met 35 punten uit 25 wedstrijden.