Investeerders SC Veendam lijken eieren voor hun geld te kiezen

De groep investeerders, die een poging doet om Sportclub Veendam te redden van een faillissement, lijkt zich terug te trekken.
Het is de bedoeling dat de geldschieters vrijdagmiddag bij elkaar komen in het kantoor van hoofdsponsor Koos Gjaltema, maar hij heeft nog geen idee of iedereen komt. Hij heeft een deel van de geldschieters niet kunnen bereiken en er wordt ook geen contact met hem opgenomen. 'Ik mis de nodige spontaniteit.' volgens Gjaltema. Bewindvoerder Gerard Breuker wil na aanstaand weekend weten wat de stand van zaken is. Als er geen duidelijkheid komt of als de investeerders de portemonnee gesloten houden, is de club niet meer te redden en wordt het faillissement aangevraagd.
De clubleiding houdt rekening met het slechtste scenario, al is er nog wel enige hoop dat er toch nog geld op tafel komt. Waar die hoop op gebaseerd is, is onduidelijk. Interim-directeur Piet Scholtens verwacht niet dat de groep investeerders de benodigde som geld kan opbrengen: 'Je vindt geen mensen die zomaar een ton kunnen inleggen', aldus Scholtens.
Voorlopig gaat de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle vrijdagmiddag door. En ook het trainingsprogramma van volgende week als voorbereiding op de wedstrijd van Tweede Paasdag tegen FC Dordrecht. Trainer Gert Heerkes bouwde na de lunch van donderdagmiddag wel een voorbehoud in. 'Als er officiële mededelingen komen vanuit de club over een faillissement, dan vervalt alles. Zolang dat niet zo is gaat alles gewoon door', zei Heerkes.