Nic. veroordeeld tot spelen beslissingswedstrijden

© JK Beeld/archief
De korfballers van Nic./Alfa-college zijn er zaterdagavond niet in geslaagd zich rechtstreeks te handhaven op het hoogste niveau. De ploeg van coach Harold Jellema verloor in Koog aan de Zaan met 25-19 van KZ/Hiltex.
Na de overwinning van vorige week op Deetos (20-14) hield Nic. de hoop op rechstreekse handhaving levend. Daarvoor moest het zelf wel winnen en concurrent LDODK verliezen.
Het begin tegen KZ was hoopgevend. De Groningers kwamen direct op voorsprong en wisten tot 8-6 een gaatje van twee punten te behouden. Vlak voor rust stond de thuisploeg aan de goede kant van de score (12-11). Daarna ging het mis voor Nic. De ploeg van coach Harold Jellema zag KZ uitlopen tot een 18-12 voorsprong. Dat gat kon vervolgens niet meer gedicht worden.
Door de nederlaag eindigt Nic. met nog één wedstrijd te spelen op de negende plaats met negen punten uit zeventien wedstrijden. De Groningers moeten zich nu tegen de verliezend finalist van de Hoofdklasse proberen te handhaven.
Nic.-speler Friso Boode gaat met veel vertrouwen de beslissingswedstrijden tegemoet. "Er is een groot kwaliteitsverschil tussen de Korfbal League en de Hoofdklasse. Desalniettemin zijn het unieke wedstrijden, waarbij alles kan gebeuren. Maar met onze ervaring om onder druk te spelen, heb ik vertrouwen in een goede afloop."