Liveblog Willem II - FC Groningen: 1-2 (gesloten)

FC Groningen speelt vanavond in Tilburg tegen hekkensluiter Willem II. Op dit blog kunt u de wedstrijd live volgen.
Tweede helft

94'AFGELOPEN!
De laatste kans van de wedstrijd was voor Willem II. De vrije trap op de rand van het strafschopgebied wordt goed gepakt door Bizot. Scheidsrechter Liesveld fluit direct af. Groningen wint met 2-1 in Tilburg door doelpunen van Bacuna en Texeira.
79' Bij Willem II wordt gewisseld. Ricardo Ippel verlaat het veld voor Kevin Brands. Willem II zoekt meer de aanval en FC Groningen loert op de counter.
72' DOELPUNT! De derde kopkans voor Texeira is wel raak. Bacuna zet voor en Texeira kopt de bal, buiten het bereik van doelman Meul, knap in de verre hoek. Groningen speelde een uur lang belabberd, maar staat nu met 2-1 voor.
70' Bij Willem II komt Genaro Snijders voor Virgil Misidjan in het veld. FC Groningen begint beter in de wedstrijd te komen.
67' DOELPUNT! FC Groningen komt uit een strafschop op 1-1. Leandro Bacuna schiet de bal keurig in de hoek. Meul duikt naar de verkeerde hoek.
66' STRAFSCHOP! Uit een corner kopt Virgil van Dijk de bal door en krijgt Joachim de bal op zijn hand. Bacuna staat achter de bal.
63' Kopkans voor Texeira, maar deze keer kan de spits de bal niet de juiste richting geven. Groningen zet iets meer druk nu.
61' Rasmus Lindgren schiet van zeer grote afstand. De bal hobbelt jammerlijk naast. Het is typerend voor de onmacht van de Groningers in deze wedstrijd.
59' Mitchell Schet komt in het veld voor Maikel Kieftenbeld.
58' Weer een paar hachelijke momenten voor het doel van Bizot. Willem II is ook in de tweede helft de betere ploeg. Groningen speelt in een te laag tempo.
53' FC Groningen komt voor de eerste keer in de tweede helft in de buurt van het doel van Willem II. Texeira kan koppen, maar kan de bal weinig snelheid meegeven, waardoor Meul simpel redt.
50' Op de rand van het strafschopgebied maakt Maikel Kieftenbeld een overtreding. De middenvelder krijgt geel en is geschorst voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De vrije trap van Höcher gaat over.
48' De eerste kans van de tweede helft is voor Willem II. Aurélien Joachim ziet zijn schot van richting veranderd worden. Uit de corner ontstaat een gevaarlijke siutatie, maar de bal gaat er niet in.
46' In Tilburg zijn FC Groningen en Willem II aan de tweede helft begonnen. Beide ploegen zijn ongewijzigd. Groningen heeft nog 45 minuten om iets aan de 1-0 achterstand te doen.
Eerste helft
45' Het is rust. In de blessuretijd schiet Leandro Bacuna naast. FC Groningen staat met 1-0 achter. Willem II brengt veel meer strijd dan de Groningers. De bezoekers kregen een grote kans via Kirm, maar brengen verder te weinig.
44' Een voorzet van Misidjan wordt ternauwernood tot corner verwerkt. Marc Höcher schiet de afvallende bal hard op doel, maar Marco Bizot kan redding brengen.
42' Knappe actie van Stafano Magnasco. De rechtsback omspeelt twee verdedigers van Willem II en schiet hard in de korte hoek. Doelman David Meul redt goed. Uit de corner die daarop volgt, kopt Virgil van Dijk over.
26' DOELPUNT! Willem II komt op 1-0. Kees van Buuren heeft de bal voor het inschieten, maar raakt de bal verkeerd. De bal komt daardoor voor de voeten van Robbie Haemhouts, die de bal er op vijf meter van het doel simpel inschiet.
24' Grote kans voor FC Groningen. Met een prachtige steekpass stuurt Kees Kwakman Lorenzo Burnet in de diepte. De linksback geeft de bal voor op Andraz Kirm. Hij heeft de bal voor het inschieten, maar pakt veel te veel tijd, waardoor het schot geblokt kan worden.
21' Willem II-doelman David Meul komt bij een voorzet ver uit zijn doel, maar Texeira kan niet profiteren. Eerste kansje voor de bezoekers.
10' In de eerste tien minuten zijn er nog geen kansen geweest. De openingsfase is voor Willem II. Van de laatste zestien duels die FC Groningen in Tilburg speelde, gingen er veertien verloren en wonnen de Groningers er twee. De statistieken beloven dus een lastige avond voor FC Groningen.
1' Scheidsrechter Richard Liesveld heeft voor het begin van de wedstrijd gefloten. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in de Euroborg in 1-1. Voor FC Groningen scoorde Texeira en kort na rust maakte Höcher namens Willem II de gelijkmaker. Bizot staat op doel. De rode kaart die hij kreeg in het duel met FC Twente is geseponeerd. Kwakman is hersteld van de blessure die hij opliep tijdens de warming-up tegen Twente.