Ruime overwinning Flames in Den Helder

De basketballers van GasTerra Flames hebben zaterdagavond met 70-57 gewonnen van Den Helder Kings. De Groningers staan daarmee op een 2-0 voorsprong in de kwartfinale van de play-offs om de landstitel.
Flames begon niet goed aan de wedstrijd, want de thuisploeg nam een ruime voorsprong in de openingsfase (11-2). Aan het begin van het tweede kwart was Flames dichterbij gekomen (22-21), maar bij rust keken de Groningers tegen een achterstand aan van zeven punten (35-28).
In het derde kwart stelde Flames orde op zaken en kwam de ploeg van coach Ivica Skelin voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Bij het ingaan van het laatste kwart stond het 51-45 voor de bezoekers. De voorsprong kwam vervolgens niet meer in gevaar; Flames liep zelfs verder uit tot 70-57.
Topscorer aan de kant van Flames was Jamal Boykin met twintig punten, gevolgd door Rogier Jansen met twaalf. Flames speelt dinsdag in Martiniplaza de derde wedstrijd in de best-of-five-serie en bij een overwinning plaatsen de Groningers zich voor de halve finale.