Be Quick wint topper van Rohda Raalte

In de hoofdklasse C heeft Be Quick 1887 uit Haren de uitwedstrijd tegen Rohda Raalte met 1-0 gewonnen. Jorco van Hezel maakte na tien minuten spelen het enige doelpunt.
De spits van de Groningers speelde zichzelf goed vrij aan de linkerkant van het strafschopgebied, kwam naar binnen en rondde bekwaam af. Na deze vlotte treffer was het duel in balans. Beide ploegen wisten de nodige kansen te creëeren, maar waren ongelukkig in de afronding.
In de rust bleef Be Quick aanvoerder Johan Molenaar met een blessure achter in de kleedkamer. Frank Steemers nam zijn plaats centraal achterin over. Rohda Raalte drong in de tweede helft nog wel af en toe aan, maar mede door goed keeperswerk van Gijs Koopmans bleven de Groningers redelijk eenvoudig overeind.
De beste kans op een goal was vijf minuten voor tijd nog wel voor Be Quick. A-junior Pierre Semudenge eiste een penalty op, nadat Tiemen van Hezel door keeper Tepperik van Rohda in de rug werd gelopen, maar schoot de bal veel te slap in waardoor de doelman van de thuisploeg revanche kon nemen. Door deze zege stijgt Be Quick na de tweede plaats in de hoofdklasse C met 47 punten uit 23 wedstrijden. Koploper MSC heeft twee punten meer.