Liveblog PSV - FC Groningen: 5-2 (gesloten)

FC Groningen speelde zaterdagavond in Eindhoven tegen PSV. Op dit blog kunt u het verloop van de wedstrijd volgen.
Tweede helft

90'+3' AFGELOPEN!
FC Groningen heeft de schade in de tweede helft beperkt gehouden en zelf nog twee keer gescoord. Het duel was feitelijk al na een kwartier beslist. PSV - FC Groningen eindigt in 5-2 voor de Brabanders.
75' DOELPUNT! De Leeuw maakt zijn tweede van de avond. Na zwak verdedigen aan de kant van PSV en wederom op aangeven van Kirm, scoort De Leeuw van dichtbij zijn elfde van het seizoen: 5-2.
73' Het is rustig in het Philips Stadion. Er gebeurt weinig voor beide doelen. De wedstrijd is natuurlijk allang gespeeld.
64' FC Groningen krijgt meer kansen dan in de eerste helft. Dit keer is Burnet dichtbij een treffer, maar Waterman voorkomt de 5-2.
56' DOELPUNT! De Leeuw redt de eer voor FC Groningen. Kirm zet de bal voor, Waterman gaat onder de bal door en De Leeuw kan vervolgens simpel binnen tikken: 5-1. De clubtopscorer van de Groningers heeft tot nu toe tien doelpunten gemaakt dit seizoen.
54' De irritatie neemt toe bij FC Groningen. Bossen heeft inmiddels al drie gele kaarten uitgedeeld aan FC Groningen-spelers. Ajilore voor rust en Lorenzo Burnet en Kieftenbeld zojuist.
51' Kirm krijgt een goede mogelijkheid op een doelpunt, maar hij wil het te mooi doen door de bal te stiften. Waterman kan de bal eenvoudig uit de lucht plukken.
46' Maaskant is aan het einde van de eerste helft overigens naar de tribune verwezen door scheidsrechter Bossen. Hij kijkt de tweede helft dus toe vanuit het PSV-publiek.
Eerste helft
45' DOELPUNT! En vlak voor rust wordt het ook nog 5-0 voor PSV. Bizot redt in eerste instantie op een vrije trap van Mertens, maar de rebound wordt benut door Lens. FC Groningen moet nog een hele tweede helft. De grootste nederlaag in Eindhoven was in het seizoen 2001/2002: 8-0.
41' DOELPUNT! Mark van Bommel maakt 4-0 voor PSV. Na slecht uitverdedigen haalt Van Bommel vanaf het strafschopgebied doeltreffend uit. FC Groningen is hard op weg naar een pijnlijke nederlaag.
28' Maaskant besluit na iets minder dan een half uur spelen in te grijpen. David Texeira wordt naar de kant gehaald voor Maikel Kieftenbeld, waardoor Leandro Bacuna nu rechtsbuiten staat. Kieftenbeld moet voor meer stabiliteit zorgen op het middenveld.
23' FC Groningen wordt voor het eerst gevaarlijk via Andraz Kirm. De bal komt via Michael de Leeuw terecht bij de Sloveen, maar zijn schot mist kracht en gaat ruim naast het doel van Boy Waterman.
17' PSV speelt fel en met druk naar voren. FC Groningen komt er niet aan te pas. De ploeg van trainer Robert Maaskant moet oppassen voor een afstraffing.
13' DOELPUNT! De wedstrijd is binnen het kwartier gespeeld. Mertens stuurt Jeremain Lens weg en hij schiet de bal vervolgens hard achter Bizot. FC Groningen is volledig de kluts kwijt: 3-0. Alle doelpunten zijn gemaakt door de aanvallers van PSV.
6' DOELPUNT! De strafschop wordt benut door Mertens. FC Groningen staat na zes minuten spelen al met 2-0 achter. Zo wordt het een lange avond.
5' STRAFSCHOP! Het kan nog erger worden voor FC Groningen, want scheidsrechter Bossen geeft PSV een strafschop. Stefano Magnasco begaat de overtreding op Dries Mertens.
3' DOELPUNT! FC Groningen begint slecht aan de wedstrijd, want Tim Matavz schiet al na drie minuten spelen het openingsdoelpunt achter Marco Bizot. De oud-spits van FC Groningen wordt niet aangepakt door Kees Kwakman en profiteert van de ontstane ruimte: 1-0.
1' Scheidsrechter Ruud Bossen fluit voor het begin van de wedstrijd. FC Groningen heeft in het Philips Stadion nog nooit gewonnen. Vorig jaar werd het 6-1 voor de Brabanders. Eerder dit seizoen verloor FC Groningen met 3-1.
Opstellingen
PSV: Waterman; Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems; Van Bommel (86' Hiljemark), Toivonen, Strootman (58' Wijnaldum); Lens (69' Depay), Matavz, Mertens.
FC Groningen: Bizot; Magnasco, Letschert, Kwakman, Burnet; Bacuna, De Leeuw, Ajilore; Texeira (28' Kieftenbeld), Zeefuik, Kirm.