Umberto Atzori verrassende winnaar 31e Wielermeerdaagse

Wielrenner Umberto Atzori uit Zorgvlied heeft zaterdagavond in De Wilp verrassend de 31e Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier op zijn naam geschreven. Rick Ottema uit Muntendam won het criterium.
Geletruidrager Paul de Haan uit Meedhuizen had teveel last van zijn valpartij een dag eerder in Marum, waardoor hij geen vuist kon maken. Al aan het begin van de koers reden 12 man weg met daarbij vrijwel de hele top van het klassement.
Alleen De Haan en nummer drie Peter Merx uit Warfhuizen hadden de slag gemist. De kopgroep dubbelde het peloton. De Haan won nog wel de sprint van het peloton en eindigde als vijfde in de algemene rangschikking.
Rick Ottema uit Muntendam demarreerde 4 ronden voor het einde uit de kopgroep en won na 80 kilometer de 52e Ronde van De Wilp. Hij won ook de witte jongerentrui en rukte op naar de tweede plaats in het algemeen klassement.
In de daguitslag werd Lars Horring uit Valthe tweede voor Harry Sweering uit Sneek. Atzori werd vijfde en dat was voldoende om de Wielermeerdaagse te winnen. De winnaar van vorig jaar, Rudy Vriend uit Schagen eindigde als derde in het klassement.