Kromowidjojo naar finale 50 meter vlinderslag

Ranomi Kromowidjojo heeft zich vrijdagavond, na de teleurstellende derde plaats in de WK-finale van de honderd meter, goed hersteld door de tweede tijd te zwemmen in de halve finale van de vijftig meter vlinderslag.
Ze zwom een persoonlijk record van 25.68 en moest alleen Jeanette Ottesen uit Denemarken voor zich dulden. Ook titelverdedigster Inge Dekker is door naar de finale.
Eerder die avond werd Kromowidjojo derde op de honderd meter, achter winnares Cate Campbell uit Australië en de Zweedse Sarah Sjöström. "Ik ben teleurgesteld gezien mijn matige race en tijd", zei Kromowidjojo in een korte reactie na de 100 meter. Ze maakte een snelle start, maar werd al gauw voorbijgezwommen door de Australische, die dit hele seizoen al domineert. Ranomi zwom een tijd van 53.42. Dat is zelfs langzamer dan in de halve finales en ruim een seconde langzamer dan Campbell, die in 52.34 seconden aantikte. Sarah Sjöström zwom een tijd van 52.89. De andere Nederlandse, Femke Heemskerk, werd vijfde in 53.67.
De finale van de vijftig meter vlinderslag wordt zaterdagavond gezwommen.