FC Groningen verrast met klinkende zege

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Nijmegen werd het tegen NEC 4-1.
Binnen een half uur stond FC Groningen met 2-0 voor. Na tien minuten opende Chery de score. Kirm maakte de tweede treffer. Vlak voor rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd toen Foor binnenkopte. In het begin van de tweede helft kwam Groningen onder druk te staan, maar grote kansen leverde dat niet op. De derde goal van Texeira werkte bevrijdend. Het verzet bij NEC was gebroken en er kwamen meer kansen via Kostic en Chery. Het vierde doelpunt kwam op naam van invaller Zivkovic. Het was zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Bovenaan

FC Groningen staat voorlopig bovenaan in de Eredivisie.

Goed

Tjaronn Chery was de uitblinker bij FC Groningen. "De trainer zei gewoon: 'ga maar los'. Het is wel moeilijk om nu conclusies te trekken, maar ik denk dat er wel een basis is om een goed seizoen neer te zetten," vertelde de aanvaller na afloop.
Aanvoerder Rasmus Lindgren was tevreden na de verrassende overwinning. "Beter kun je niet wensen. We moeten tevreden zijn, maar het is nog maar de eerste wedstrijd. We gaan nog niet de polonaise lopen." aldus de Zweed.
Trainer Erwin van de Looi was niet verbaasd na afloop. "Het ging op de trainingen bij vlagen al heel goed. We hebben na een moeizame voorbereiding een goede wedstrijd gespeeld. Maar ook ik ga nog geen polonaise lopen." zei de debuterende coach.