Tom-Jelte Slagter naar Garmin-Sharp

Wielrenner Tom-Jelte Slagter uit Slochteren rijdt vanaf volgend seizoen voor de Amerikaanse ploeg Garmin-Sharp. Hij tekent een contract voor twee jaar.
De 24-jarige renner komt over van Team Belkin, waar hij zijn aflopende contract niet heeft verlengd. Dinsdag liet hij na afloop van de Gouden Pijl in Emmen al weten dat hij een nieuwe ploeg had gevonden, maar Slagter wilde toen niet zeggen waar hij had getekend.

Totaalpaatje

Slagter zegt te hebben gekozen voor 'het totaalplaatje' van Garmin: "Ik denk dat Garmin een heel professionele ploeg is met renners waar ik van kan leren en waar ik tegelijkertijd in koersen die mij liggen ook mijn kans krijg. Ik heb er een goed gevoel bij en ik denk dat dit een goede stap is." "Ik denk dat dit mijn horizon wel gaat verbreden en dat ik er een betere wielrenner van zal worden."

Grote ronde

Hij verwacht, net als de afgelopen jaren bij zijn vorige ploeg, zeker één grote ronde per jaar mag rijden. Welke is nog niet bekend.

Afscheid

Bij Garmin-Sharp komt hij in het team met Thomas Dekker, de broers Michel en Raymond Kreder en Martijn Maaskant. Voordat hij daadwerkelijk overstapt, maakt hij nog een paar maanden deel uit van Belkin, met renners waar hij al drie jaar mee optrekt. "Het is wel bijzonder", zegt Slagter, "Het zal ook wel even raar voelen aan het eind van het jaar, maar dat komt wel goed."