Liveblog SC Cambuur - FC Groningen: 4-1 #camgro (gesloten)

FC Groningen speelt vanavond in Leeuwarden de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Het verloop van de wedstrijd is hier te lezen. De wedstrijd is live te volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live.
Tweede helft

90'+ 4 AFGELOPEN
Scheidsrechter Nijhuis blaast af en FC Groningen verliest met 4-1 in Leeuwarden. De Friezen lieten vooral voor rust meer zien de wedstrijd te willen winnen. Het niveau van FC Groningen was onvoldoende om aanspraak te kunnen maken op meer.
90'+2 Tjeron Chery meldt zich voor het eerst in de wedstrijd in aanvallende zin. Van grote afstand schiet de middenvelder op het doen, maar de doelman redt.
86' Toch nog een kans voor FC Groningen. Rasmus Lindgren probeert het bij de tweede paal, maar doelman Leonard Nienhuis ligt in de weg.
82' Na de 4-1 is het definitief over en uit voor FC Groningen. Er worden geen kansen meer gecreëerd.
69' DOELPUNT! 4-1 Wout Droste knalt geheel vrijstaand de bal tegen de touwen. Botteghin kan op de doellijn geen redding meer brengen.
67' Richairo Zivkovic komt in het veld voor de tegenvallende Kirm.
63' FC Groningen lijkt de 3-2 te maken, maar een Andraz Kirm staat buitenspel, waardoor de treffer van Eric Botteghin geen doorgang vindt.
60' De Leeuw laat de kans op 3-2 liggen. Hij kopt een voorzet van Kostic net naast.
50' DOELPUNT! 3-1 De Leeuw kopt een uitstekende voorzet van Van der Velden binnen.
46'Assistent-coach Dick Lukkien van FC Groningen spreekt halverwege van een wanvertoning en dat de tweede helft nog enig eerherstel moet brengen.
Eerste helft
45'+2 DOELPUNT! 3-0 Ramon Leeuwin kan op slag van rust een hoekschop ongehinderd binnenkoppen.
45'+1 Bakker krijgt de kans op 3-0 na aarzelend ingrijpen van Bizot. Timo Letschert glijdt de inzet over de achterlijn.
41' Eén van de eerste gevaarlijke momenten van FC Groningen in de wedstrijd. Een voorzet van Filip Kostic wordt uit de doelmond gekopt door Lucas Bijker.
36' Bizot brengt wederom redding. Dit keer op een ongelukkig doorgekopte vrije trap van de net ingevallen De Leeuw.
35' Om het wedstrijdbeeld te veranderen komt Michael de Leeuw binnen de lijnen. De topscorer van vorig seizoen moet voor aanvallend gevaar zorgen. David Texeira gaat naar de kant.
21' DOELPUNT! 2-0 Bakker krult de bal, na een goede kaats met Hemmen, fraai in de verre rechterhoek
15' Binnen het vijfmetergebied kan Bakker een voorzet van Marcel Ritzmaier niet niet binnen glijden. Het was al de derde kans voor de thuisploeg binnen een kwartier. FC Groningen was nog niet gevaarlijk.
13' Doelman Bizot voorkomt de 2-0 door van dichtbij katachtig te reageren op een inzet van Erik Bakker.
10' FC Groningen heeft vooralsnog geen antwoord op de energiek spelende thuisploeg.
2' DOELPUNT! 1-0 Slecht verdedigend ingrijpen bij FC Groningen geeft Michiel Hemmen de kans om van dichtbij de 1-0 te maken.
1' Bij een zege op Cambuur is sprake van de beste seizoenstart ooit van FC Groningen in de Eredivisie.
1' De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Leeuwarden troffen was op 15 mei 1998. FC Groningen verloor met 3-1 en degradeerde toen naar de Eerste Divisie.
Opstellingen:
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; Ritzmaier, El Makrini, Bakker (75' Dijkstra); Lukoki, Hemmen (54' Barto), Schokker (68' Feldballe).
FC Groningen:Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Van der Velden, Lindgren, Chery; Kirm (67' Zivkovic), Texeira (35' De Leeuw), Kostic.
Gele kaart: 27' Letschert, 53' Lindgren, 62' Wijnaldum, 76' Bijker
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 9.820