Liveblog Go Ahead Eagles - FC Groningen: 3-3 #gaegro (gesloten)

Vanmiddag gaat FC Groningen op bezoek bij Go Ahead Eagles uit Deventer. Het verloop van de wedstrijd is hier te lezen. De wedstrijd is live te volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live.
FC Groningen verloor vorige week kansloos van promotus SC Cambuur. Vandaag wil de club zich revancheren tegen de andere club die vorig jaar nog in de Jupiler League speelde. Bij FC Groningen ontbreekt de geblesseerde Michael de Leeuw. Krisztián Adorján maakt zijn debuut in de basis.
90+3' AFGELOPEN! FC Groningen en Go Ahead Eagles maakten er een spektakelstuk van. De wedstrijd eindigt in 3-3. FC Groningen speelde de laatste twintig minuten met negen man, na rode kaarten voor Adorján en Letschert.
89' Weer een kans voor Zeefuik, maar zijn schot wordt geblokt. De spits krijgt even later geel voor vasthouden.
88' DOELPUNT! 3-3 Het lukt FC Groningen om met negen man te scoren! Zeefuik krijgt de bal uit een corner op zijn schouder en de bal verdwijnt op die manier in het doel.
86' Bij FC Groningen komt Richairo Zivkovic in het veld. Lindgren gaat naar de kant.
84' Schenk raakt de paal. Bijna 4-2 voor de thuisploeg. Groningen heeft nog ruim vijf minuten om met negen man een gelijkspel uit het vuur te slepen.
81' Zeefuik is dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot wordt echter gekeerd door Room.
80' Marnix Kolder gaat ook aan de kant. Godee is zijn vervanger.
77' Chery verlaat het veld en wordt vervangen door Genero Zeefuik.
75' Ondertussen is Kirm vervangen door Maikel Kieftenbeld.
75' Antonia van Go Ahead Eagles krijgt een gele kaart, omdat hij de bal op het doel schiet, nadat de scheidsrechter had gefloten voor buitenspel.
72' Uit de vrije trap die volgt, schiet Van der Linden de bal tegen de onderkant van de lat, maar de bal stuitert nog net voor de lijn.
70' Twee minuten na de rode kaart van Adorján, moet FC Groningen met negen man verder. Timo Letschert krijgt zijn tweede gele kaart en moet ook vertrekken. 68' Adorján krijgt een rode kaart. Hij geeft zijn tegenstander een elleboog. Het lijkt niet opzettelijk, maar scheidsrechter Sanders beslist anders en stuurt hem van het veld. FC Groningen moet met tien man verder.
66' Timo Letschert krijgt een gele kaart na een harde overtreding
65' De eerste wissel van de wedstrijd: Erik Falkenburg verlaat namens Go Ahead Eagles het veld en wordt vervangen door Lars Lambooij.
64' Bijna de gelijkmaker voor FC Groningen. Kirm kan de bal in een leeg doel schieten, maar de inglijdende Jop van der Linden kan de bal nog net voor de lijn wegwerken.
64' Een opstootje tussen Turuc en Lindgren. Beide spelers krijgen een gele kaart.
62' Een knotsgek eerste kwartier van de tweede helft. Drie doelpunten en een paar grote kansen. De wedstrijd is nog lang niet gespeeld.
59' DOELPUNT! 3-2 Geklungel in de verdediging bij FC Groningen. De bal komt voor de voeten van Verdediger Schenk die de bal simpel binnenschiet.
54' DOELPUNT! 2-2 Kostic geeft goed voor. Adorján neemt de bal goed aan, omspeelt zijn tegenstander en schiet hard met links binnen.
53' FC Groningen ontsnapt. Houtkoop speelt Letschert uit en kan vanaf acht meter vrij schieten. Marco Bizot redt echter uitstekend.
48' DOELPUNT! 2-1 Marnix Kolder maakt zijn tweede van de middag. Hij krijgt de bal op zeven meter van het doel voor zijn voeten en schiet heel beheerst binnen.
47' FC Groningen komt bijna op voorsprong. Een vrije trap wordt door Van der Velden met zijn voet verlengd en verdwijnt net langs de paal.
46' Xandro Schenk van Go Ahead Eagles krijgt een gele kaart
46' De tweede helft is begonnen.
45+1' Het is direct rust in Deventer. Go Ahead begon beter aan de wedstrijd, maar het laatste kwartier kwam FC Groningen steeds beter in het spel.
45+1' DOELPUNT! 1-1 Van der Velden krijgt met een gelukje de bal voor zijn voeten en kan samen met Chery op doelman Room aflopen. Van der Velden is niet zelfzuchtig en legt de bal breed op Chery, die simpel kan scoren.
44' De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor FC Groningen. Kirm trekt aan het shirtje van Turuc.
43' Een volley van Kostic gaat nét over het doel van Room.
32' Adorján schiet op de lat. Groningen komt beter in de wedstrijd.
30' En nu weer bijna een doelpunt voor FC Groningen. De vrije trap van Van der Velden wordt door Deniz Turuc bijna in eigen doel gekopt, maar Room kan ternauwernood redden.
29' Bijna 2-0. Xander Houtkoop krijgt de bal voor zijn voeten en staat oog-in-oog met doelman Marco Bizot. De vleugelaanvaller van Go Ahead schiet de bal wild over.
27' Eric Botteghin brengt FC Groningen bijna op gelijke hoogte. Zijn kopballetje uit een corner stuitert net langs de paal.
23' Het eerste kwart van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Groningen laat zich ver terugzakken. Go Ahead Eagles heeft maar liefst 68% balbezit.
18' Kansje voor Van der Velden, maar hij kan net niet goed genoeg voor zijn man komen om de bal binnen te schieten.
11' DOELPUNT! 1-0 Go Ahead Eagles komt op voorsprong. Een mooie aanval wordt binnengegleden door oud-speler van FC Groningen Marnix Kolder.
9' Chery herstelt snel en keert alweer terug binnen de lijnen. Hij maakt meteen een overtreding en ontsnapt aan een gele kaart.
8' Chery raakt geblesseerd aan been en hoofd en strompelt naar de kant.
4' De eerste kans van de wedstrijd is voor FC Groningen. Filip Kostic zet goed door en geeft de bal voor. Tjaronn Chery krijgt de bal voor z'n voeten en schiet vanuit een lastige positie op doel, maar Eagles-doelman Eloy Room kan redden.
1' We zijn begonnen. Nick van der Velden staat in de spits bij FC Groningen.
Opstellingen:
Go Ahead Eagles: Room; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Falkenburg, Turuc; Antonia, Kolder, Houtkoop.
FC Groningen: Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Adorján, Lindgren, Chery; Kirm, Van der Velden, Kostic.
Scheidsrechter: Sanders
Gele kaart: Kirm, Lindgren, Letschert, Zeefuik (FC Groningen), Schenk, Turuc, Antonia (Go Ahead Eagles)

Toeschouwers: