Grasbaanraces niet te zien in Stadskanaal

De laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) grasbaanracen kan zaterdag 5 oktober niet in Stadskanaal worden gehouden. De plek voor de toeschouwers is nog niet af.
Tijdens de Pinksterraces bleek dat het publiek aan de lange zijde van de baan amper over de boarding heen kon kijken. Omdat de boarding zelf niet lager mag worden, besloot de organisatie om vijfduizend kuub zand aan te laten voeren om de taluds op te hogen, zodat de toeschouwers in het vervolg de races goed konden volgen.
Vanwege de bouwvak en een juridische procedure voor een schonegrondverklaring heeft het ophogen vertraging opgelopen. Ook was er bijna een dubbele hoeveelheid zand aangeleverd. Volgens de organisatie van het evenement is er nu niet genoeg tijd meer om de taluds voor 5 oktober nog op orde te krijgen.
De laatste races voor het ONK worden nu hoogstwaarschijnlijk in Eenrum gehouden. De organisatie moet nog wel toestemming hebben van de gemeente en de plaatselijke voetbalclub. Als Eenrum de organisatie in handen krijgt, wordt er op zondag 6 oktober gereden.