Liveblog FC Groningen - RKC Waalwijk 4-1 #grorkc (gesloten)

Vanavond speelt FC Groningen in de Euroborg tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd is live te volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live.
90+5' AFGELOPEN!
Feest in de Euroborg. FC Groningen wint van RKC dat een groot gedeelte met tien man speelde. De thuisploeg speelde niet groots, maar pakt wel de drie punten.
90+5' DOELPUNT! 4-1 Michael de Leeuw pakt ook zijn doelpuntje mee. Hij schiet een vrije trap van Van der Velden bij de tweede paal binnen.
90+2' DOELPUNT! 3-1 Krisztián Adorján maakt de 3-1. Hij omspeelt een verdediger prachtig uit en puntert de bal langs doelman Seda.
90+2' Gele kaart voor Beauguel.
90+1' Scheidsrechter Higler geeft aan dat er vier minuten blessuretijd bijkomen.
90+1' Een luidt applaus voor Zeefuik die gewisseld wordt voor Richairo Zivkovic.
90' Grote kans voor Zeefuik, maar hij heeft op vijf meter van het doel teveel tijd nodig.
85' Het blijft billenknijpen voor FC Groningen. Nog vijf minuten officiële speeltijd.
80' Kansje voor RKC. De wedstrijd is nog niet gespeeld.
75' Bij RKC verlaat Castelen het veld. Jean-David Beauguel komt voor hem in het veld.
73' DOELPUNT! 2-1 Het leek er lang op dat er helemaal niet gescoord zou worden in de Euroborg, maar nu wordt er in vijf minuten drie keer gescoord. Joachim maakt het doelpunt names RKC.
70' DOELPUNT! 2-0 Zeefuik scoort nu zelf. Kappelhof kopt de bal uit een corner tegen de lat. De rebound wordt door Zeefuik in het doel gewerkt.
68' DOELPUNT! 1-0 Na prachtig voorbereidend werk van Zeefuik, schiet Van der Velden de bal in de kruising. Groningen staat voor tegen het tiental van RKC.
67' FC Groningen zet eindelijk meer druk op RKC. De thuisclub krijgt kleine mogelijkheden.
64' Enorme kans voor Michael de Leeuw. De voorzet van Hiariej stuitert net iets te hoog op voor De Leeuw, waardoor de bal in de handen van doelman Seda terechtkomt.
60' Tavares gaat bij RKC naar de kant. Zijn vervanger is Kenny Anderson.
55' Wijnaldum speelt in de tweede helft in het centrum van de verdediging.
54' Een prachtige volley van Adorján zeilt naast.
49' Gele kaart voor Kappelhof.
46' Troost-Ekong blijft in de kleedkamer achter. Lorenzo Burnet is in het veld gekomen. Hij is weer terug van zijn disciplinaire schorsing.
46' FC Groningen heeft afgetrapt voor de tweede helft. rust Het is te hopen dat Groningen een betere tweede helft speelt. Tot nu toe is het een tegenvallende wedstrijd.
rust Jan Veenhof zegt in het radioprogramma FC Groningen Live dat hij meer diepgang bij FC Groningen wil. Het balletje gaat volgens hem iets te vaak breed.
45+2' Het is rust. RKC speelt met een man minder na een rode kaart van verdediger Ivens. FC Groningen heeft de grootste moeite het spel te maken.
42' Jungschläger moet na de rode kaart van Ivens het veld verlaten. Verdediger Frank van Mosselveld is zijn vervanger.
42' Jan Veenhof ziet vanuit de studio ook dat RKC niet de mindere is geworden na de rode kaart van Ivens. FC Groningen speelt slordig volgens de oud-speler van FC Groningen.
41' Uit een onmogelijke hoek schiet Amieux (RKC) de bal snoeihard tegen de buitenkant van de paal.
37' Jonas Ivens krijgt een rode kaart. RKC moet met tien man verder. De verdediger (vorig seizoen nog speler van FC Groningen) haalt Zeefuik van achteren hard neer.
33' RKC-spits Joachim heeft alle tijd om uit te halen, maar hij wacht te lang, waardoor Troost-Ekong zijn schot kan kraken.
29' Maikel Kieftenbeld verlaat geblesseerd het veld. Michael de Leeuw is zijn vervanger.
23' Twee reddingen van Marco Bizot. Eerst op een schot van Romeo Castelen en kort daarop wordt een voorzet van Sander Duits onschadelijk gemaakt.
11' Van der Velden krult een vrije trap richting de verre hoek, maar RKC-doelman Jan Seda kan zwevend redding brengen.
10' Er gebeurt nog weinig in de Euroborg. Groningen speelde de bal een paar keer achter de defensie van RKC, maar telkens stond er een Groninger buitenspel. Het is nu vooral aftasten van beide ploegen.
2' Na ruim één minuut geeft scheidsrechter Dennis Higler al een gele kaart. RKC-middenvelder Mickaël Tavares krijgt de prent.
2' FC Groningen heeft geen goede statistieken tegen RKC. Van de veertig wedstrijden gingen er zestien verloren en werden er slechts elf gewonnen.
1' RKC trapt af. We zijn begonnen in de Euroborg.
FC Groningen speelt met vier andere spelers ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen sc Heerenveen. Timo Letschert en Tjarron Chery zijn geschorst, Andraz Kirm is gepasseerd en Rasmus Lindgren is geblesseerd. Hun vervangers zijn Krisztián Adorján, Género Zeefuik, Tom Hiariej en William Troost-Ekong. Laatstgenoemde werd deze zomer transfervrij opgehaald bij Tottenham Hotspur. De geboren Nederlander speelde bij de Engelse Premier League club in de jeugd.
Nick van der Velden, volgens trainer Erwin van de Looi de beste speler van FC Groningen van de laatste weken, speelt weer op het middenveld. Género Zeefuik zal daarom in de spits spelen. Van de Looi wil vanaf het begin RKC Waalwijk opjagen en vroeg drukzetten.
Jan Veenhof, oud-speler van FC Groningen, zegt op Radio Noord dat de keuze om weer met een echte spits te spelen en Van der Velden op het middenveld te posteren een juiste is. Hoewel Van der Velden het uitstekend deed in de spits, is het geen afmaker, volgens Veenhof.

Opstellingen:

FC Groningen: Bizot; Kappelhof, Troost-Ekong, Botteghin, Wijnaldum; Kieftenbeld, Hiariej, Van der Velden; Adorján, Zeefuik, Kostic.
RKC Waalwijk: Seda; Apau, Van Weert, Ivens, Amieux; Tavares, Jungschläger, Braber, Duits; Castelen, Joachim. Scheidsrechter: Makkelie
Scheidsrechter: Higler
Rode kaart: Ivens (RKC Waalwijk)
Gele kaart: Kappelhof (FC Groningen), Tavares (RKC Waalwijk),
Toeschouwers: 18.306