Liveblog AFC - FC Groningen 0-2 #afcgro (gesloten)

Vanmiddag speelt FC Groningen in Amsterdam in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi tegen Topklasser AFC. De wedstrijd begint om 17:00 uur. U kunt de wedstrijd live volgen bij Radio Noord.
Op papier moet deze wedstrijd geen problemen opleveren voor de Groningers. Chery keert terug in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Van der Velden speelt als rechtsbuiten en Género Zeefuik begint als spits. Maikel Kieftenbeld draagt de aanvoerdersband.
90+2' Van Sichem fluit voor het einde van de wedstrijd. FC Groningen wint met 2-0 van AFC en bekert verder.
90' Bizot komt goed uit zijn doel en voorkomt daarmee een kans voor AFC'er Joost Heij.
83' Zivkovic komt in het veld voor Van der Velden. Hij krijgt binnen een minuut een mooie mogelijkheid om te scoren. Zijn schot zeilt echter langs het AFC-doel.
82' Wat dreiging van AFC. Een voorzet eindigt op het dak van het doel van Bizot.
80' Nick van der Velden speelt een behoorlijke wedstrijd, maar heeft het vizier niet op scherp staan. Na een steekpass kan hij vrij op doel schieten, maar zijn inzet gaat voorlangs.
73' Ook AFC wisselt. Enrico Patrick gaat naar de kant. Wout Meulemans komt binnen de lijnen.
73' Filip Kostic wordt gewisseld. Voor hem komt Andraz Kirm in het veld.
65' FC Groningen is veel dreigender dan in de eerste helft. Chery krijgt een schietkans, maar doelman Abdallaoui staat in de juiste hoek. Even daarvoor schoot AFC een bal in het zijnet van het Groninger doel.
63' Zeefuik mag direct na zijn doelpunt naar de kant. Zijn vervanger is Michael de Leeuw.
61' Het doelpunt van Zeefuik betekent dat hij dit seizoen één-op-één blijft lopen. Een uitstekend resultaat van de spits.
60' DOELPUNT! 0-2 Schitterend doelpunt van Género Zeefuik. Hij krijgt na een één-twee met Chery de bal terug. De spits gebruikt zijn lichaam goed en lobt de bal over de AFC-doelman.
57' Sjoerd Jens, spits van AFC, wordt gewisseld. Joost Heij komt in het veld.
55' Chery mag een vrije trap nemen op twintig meter van het doel. Zijn inzet mist kracht en kan makkelijk gekeerd worden door AFC-doelman Abdallaoui.
51' AFC wisselt. Duncan van Moll verlaat het veld. Oud-prof Pepijn Kluin is zijn vervanger. Kluin speelde ook nog enkele wedstrijden in het shirt van FC Groningen.
46' De tweede helft is begonnen. Beide ploegen zijn ongewijzigd uit de kleedkamer gekomen.
45' Het is rust. Groningen leidt met 1-0 in Amsterdam tegen Topklasser AFC in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi.
42' Grote kans voor AFC nu. Spits Sjoerd Jens wordt de diepte ingestuurd, neemt de bal goed aan op zijn borst en volleert de bal richting doel. Bizot kan knap redding brengen.
40' Nóg een kans voor Van der Velden. Hij speelt een AFC-verdediger voorbij in het strafschopgebied, maar het schot mist kracht.
39' De bal krult richting de kruising, maar gaat via de lat over het doel. Bijna 2-0 voor FC Groningen dus.
38' FC Groningen krijgt een vrije trap op het randje van het strafschopgebied van AFC. Nick van der Velden staat achter de bal.
34' De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Laurens Samsom van AFC. Uit de vrije trap die volgt, vliegt de bal via een AFC-been net over het eigen doel.
27' DOELPUNT! 0-1 Het eerste schot op doel van Groningen is ook direct raak. Tom Hiariej speelt Filip Kostic in. De aanvaller speelt zijn directe tegenstander voorbij en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de korte hoek.
25' Het is nog wachten op het eerste schot op doel. AFC krijgt vooralsnog de beste mogelijkheden.
17' De grootste kans is voor AFC. Wulffraat schiet vanaf twintig meter de bal net naast het doel van Marco Bizot.
16' Groningen zet iets meer druk. Maar het eerste schot op doel van de bezoekers moet nog komen.
7' Het eerste gevaar komt van de thuisploeg. Maar het schot van AFC'er Tim Wulffraat kan gekraakt worden.
1' De wedstrijd is begonnen. FC Groningen heeft afgetrapt.

Opstellingen:

AFC: Abdallaoui; Wilemsen, Galata, Moelee, Samsom; Theuns, Van Moll, Jansen; Patrick, Jens, Wulffraat.
FC Groningen: Bizot; Burnet, Wijnaldum, Botteghin, Kappelhof; Kieftenbeld, Chery, Hiariej; Van der Velden, Zeefuik, Kostic.
Scheidsrechter: Van Sichem
Gele kaart: Samsom (AFC)
Toeschouwers: 1000